Fjärde DödsSynden!

Fjärde dödssynden - Lawewnce Sanders



Beskrivning:
En stormig natt blir psykiatern Simon Ellerbee brutalt nedslagen och mördad på sin mottagning. Det är den stor förlust inte bara för hans hustru Diane, även hon psykiater. Också för hans patienter tappar plötsligt fotfästet. Finns mördaren bland dem? Med hjälp av Diane Ellerbee, en klassisk skönhet av sällsynt lyskraft, vaskar förre chefen för kriminalpolisen Edward X Delaney fram de patienter som kan tänkas vara mördaren. Han nästlar sin in i deras privatliv för att finna lösningen på ett mord som upprört hela New Yorks societet och därmed satt extra fart på högste polischefen.
Det är en mördarjakt som för läsaren in i olika världar. Har den svårt störda vietnamveteranen inte lyckats hålla sin labila psykiska balans? Har den utveckingsstörde Isaac övergivit sina tavlor för att leva ut sina aggressioner? Har den ensamma kvinnan med de svåra barnsomsminnerna gett efter för sitt patologiska hat mot vissa män? Det är en hisande svår balansgång Delaney ger sig in på när han skall kartlägga dessa människors psyken utan att skade dem. Men hans erfarenhet och psykologiska skarpblick leder honom som alltid till den rätta lösningen. Alltid lika oväntad, trövärdig och välmotiverad.


Betyg - 4,5

Jag tycker:

En utav dem bästa böckerna jag har läst hitills, sjukt bra och väldigt spännande, man kan aldrig utspå innan vad som kommer att hända, för när man tror att man börjar anan något så tar det en vändning.
Absolut läsvärd!!

Kommentarer
Postat av: ida

svar: bara bra, själv?:)

2010-02-16 @ 18:23:57
URL: http://byidagustafsson.blogg.se/
Postat av: mikaela

jadå, sj ?

2010-02-16 @ 18:54:49
URL: http://mikaelafranssons.blogg.se/
Postat av: Frida

Sv: Jag är väldigt trött idag men annars är det bra :) Hur är det själv då?

2010-02-16 @ 18:58:13
URL: http://fridous.blogg.se/
Postat av: MALINHE |foto|

SV: hehe, ja! :D

2010-02-16 @ 19:19:48
URL: http://malinhee.blogg.se/
Postat av: MALINHE |foto|

SV: hehe, ja! :D

2010-02-16 @ 19:19:50
URL: http://malinhee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0